Pidä hauskaa. Ingress on tarkoitettu monella tapaa hauskaksi kokemukseksi. Jotkut saavat kiksejä liikunnasta, jotkut monimutkaisten fieldauskuvioiden suunnittelusta, jotkut isommista tai pienemmistä operaatioista, jotkut tykkäävät istua intel-näkymän ääressä ja auttaa muita. Joku tykkää pelata yksikseen tai perheen parissa, joku toinen taas nauttii paikallisten tai maanlaajuisten yhteisöjen kanssa seurustelusta ja yhteisestä tekemisestä. Kaikille tyyleille on tilaa ja kaikille riittää tekemistä.

 

Kunnioita pelikavereita. Käyttäydy asiallisesti muita yhteisön pelaajia kohtaan niin chateissa kuin pelikentällä. Älä pilaa oman puolen operaatioita tahallisilla häirikkölinkeillä tai virustele pitkäikäisiä guardian-portteja.

 

Kunnioita vastustajaa. Pidä mielessä että pelaat ihan samaa peliä kuin vastapuolen agentit. Vastapuolen pelaajat ajattelevat samoja asioita kuin sinä ja nauttivat pelistä ihan samalla tavalla. Vastustajan demonisointi saa aikaan vaan pahaa molempien puolien yhteisöissä ja tekee pelikavereista vähitellen kasvottomia hirviöitä. Ilman vastustajia pelissä ei olisi mitään pelattavaa. Älä kuitenkaan sorru wintradingiin eli sopupeliin vastapuolen kanssa, sillä se on kielletty Ingressin säännöissä.

 

Noudata pelin sääntöjä. Lue läpi Ingressin Terms of Service sekä Community Guidelines, ja kiinnitä erityisesti huomiota kaikkiin asioihin mitkä ovat sääntöjen vastaisia:

https://www.ingress.com/terms

https://support.ingress.com/hc/en-us/articles/206606858-Ingress-Community-Guidelines

 

Alla koosteena tärkeimmät säännöt niin Nianticin kuin peliyhteisön kannalta. Minkä tahansa allaolevan säännön rikkomisesta joku voi raportoida sinut Nianticille, ja pelisi voi loppua siihen.

 

Älä spooffaa. Älä edes kokeile väärentää sijaintiasi pelissä tahallasi. Jos lokaatiosi harhautuu vahingossa vaikkapa puhelimen vian tai GPS-signaalin heijastumien takia muualle, on parasta että et tee mitään pelissä sillä aikaa kun olet väärässä paikassa.

 

Pelaa vain yhdellä tilillä. Niantic on tästä erittäin tarkka, jokaisella pelaajalla saa olla vain yksi pelitili käytössään. Älä myöskään pelaa molemmilla puolilla, siitä saa Nianticin lisäksi molempien yhteisöjen vihat päälleen.

 

Pelaa vain omalla skannerilla. Melkein sama asia kuin yllä, mutta älä ota kaverin skanneria lainaksi lähtiessäsi ulkoilemaan tai tekemään opsia. Älä pelaa perheenjäsentesi skannereilla vaan anna heidän nauttia pelistä itse. Jos ystäväsi tai läheisesi ei pelaa itse, ei hänellä silloin voi olla tiliäkään.

 

Hanki itemisi vain sallituista lähteistä. Peli-itemien kauppaaminen sekä ostaminen muualta kuin skannerin sisäänrakennetusta Nianticin kaupasta on ehdottoman kiellettyä. Painele hack-nappia ja glyyfaa ahkerammin, jos tuntuu että kamppeet ei riitä. Kavereiltasi voit toki pyytää tavaraa, jos heillä sattuu olemaan sopivasti ylimääräistä, mutta itemeitä ei koskaan tule vaihtaa maksua vastaan.

 

Pelaa ilman bottien apua. Älä käytä minkäänlaisia bottiohjelmia tai ostettuja palveluita koskemaan pelikenttään puolestasi. Jos et pääse jollekin portaalille itse tai saa pelikavereitasi käymään paikalla, jätä se sikseen.

 

Käyttäydy asiallisesti. Kanssapelaajasi ovat ihmisiä. Käyttäydy commissa ja keskusteluryhmissä aivan kuin juttelisit ihmisten kanssa naamatusten. Häiriköinti, vihapuhe ja valehtelu ei kuulu yhteisöön. Jos jonkun pelitapa ei sovi suunnitelmiisi, älä suutu. Älä stalkkaa muita pelaajia, älä selvittele tai levitä heidän henkilötietojaan (esim. asuin- tai työpaikka, auton rekisterinumero, mitä tahansa muuta kuin pelinimi), äläkä missään nimessä käy keneenkään käsiksi. Voit linkittää skannerin asetuksista G+ profiilisi pelitiliisi jos haluat, mutta mieti tarkkaan haluatko jakaa tietojasi muille pelaajille. Pelin säännöt kieltävät erikseen muiden pelaajien kuvaamisen ilman lupaa.

Jos koet häirintää pelissä, voit raportoida asian Nianticille tällä lomakkeella:

https://support.ingress.com/hc/en-us/articles/115009205707-Report-Inappropriate-Behavior

 

Tosielämän hätätilanteet eivät kuulu Nianticille vaan poliisille ja pelastustoimelle.

 

Sääntörikkomukset. Jos huomaat kanssapelaajasi rikkovan sääntöjä, mainitse asiasta oman yhteisösi tai molempien puolien yhteisissä ryhmissä. Vakavista tai jatkuvista rikkomuksista voit tehdä raportin Nianticille, joka tutkii onko rikettä oikeasti tapahtunut sekä päättää jatkotoimista. Mikäli tapaus näyttää kaikkien mielestä selvältä tai on kiireellinen, molemmat puolet voivat aivan hyvin raportoida ongelman yhteistyössä. Älä kuitenkaan raportoi ketään ikinä huviksesi tai ilkeyttäsi - mieti miltä tuntuisi jos joutuisit itse syyttä Nianticin suurennuslasin alle. Vastaavasti jos olet jossain erityisen hankalalla portaalilla hankalaan aikaan, voi olla hyvä ottaa kuva paikan päältä väärien syytösten torjumiseksi.

 

Jos huomaat kanssapelaajasi rikkovan sääntöjä, käytä tätä lomaketta raportointiin:

https://support.ingress.com/hc/en-us/articles/115009205887-Report-Suspected-Cheating

 

Kysymyksiä? Jos mikään näistä asioista tuntuu hankalalta ymmärtää, ota asia reippaasti puheeksi yhteisössä. Eri pelaajat saattavat pelata hyvinkin eri tavoilla, mutta näistä ylläolevista säännöistä kaikki ovat yhtä mieltä molemmilla puolilla. Vastaavasti jos joku tulee kyselemään sinulta pelistä jotain, on kohteliasta auttaa pelikaveria ymmärtämään perusasiat paremmin.